Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani
0
153

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbetin hazırlanışı için; su ve şekeri tencereye ekleyip, kaynayana kadar bekliyoruz.
  2. Şerbet kaynayınca limonu ekleyip, bir kaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alıp bir kenara soğumaya bırakıyoruz.
  3. Revani için; yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
  4. Çırpılan karışıma öteki materyalleri de ekleyip düzgünce karışına kadar karıştırıyoruz.
  5. Fırına atacağımız kabımızı margarin ile (Tereyağ da olabilir) yağlıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece ortalama 30 dk boyunca pişiriyoruz (Fırına nazaran değişebiliyor, revaninin üstünün kızarmasına nazaran müddet değişkenlik gösterebilir)
  7. Revaninin üstü kızarınca fırından alıyoruz.
  8. Fırından çıkardığımız revaninin üstüne soğuk şerbetimizi ekliyoruz.
  9. İsteğe nazaran dolaba yada mutfakta bir yerde şerbetini çekmesini bekleyip, sonrasında servis ediyoruz.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Revani için; 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı sulu yerinden yoğurt1 su bardağı haşhaş1 su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Şerbeti için; 4,5 su bardağı su4 su bardağı şeker4 damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı irmik1,5-2 su bardağı unYarım su bardağı mavi haşhaş1 kabartma tozu1 vanilya Şerbet için; 2 su bardağı toz şeker3 su bardağı su3-4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler 4 yumurta (Oda sıcaklığında)1 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt1 su bardağı mavi haşhaş1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozuyarım silme çay kaşığı karbonat1 portakal kabuğu rendesi (Limon da olabilir)2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Osmanlı Usulü Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı toz şeker10-15 damla limon suyu Revanisi için; 4 adet yumurta3.5 yemek kaşığı toz şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilya4 yemek kaşığı irmik1 su bardağı un1 su bardağı mavi haşhaş50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı un1 su bardağı süt1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin3 çorba kaşığı haşhaş Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su3 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt