Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetin hazırlanışı için; su ve şekeri tencereye ekleyip, kaynayana kadar bekliyoruz.
- Şerbet kaynayınca limonu ekleyip, bir kaç sefer karıştırdıktan sonra ocaktan alıp bir kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Revani için; yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
- Çırpılan karışıma öteki materyalleri de ekleyip düzgünce karışına kadar karıştırıyoruz.
- Fırına atacağımız kabımızı margarin ile (Tereyağ da olabilir) yağlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece ortalama 30 dk boyunca pişiriyoruz (Fırına nazaran değişebiliyor, revaninin üstünün kızarmasına nazaran müddet değişkenlik gösterebilir)
- Revaninin üstü kızarınca fırından alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız revaninin üstüne soğuk şerbetimizi ekliyoruz.
- İsteğe nazaran dolaba yada mutfakta bir yerde şerbetini çekmesini bekleyip, sonrasında servis ediyoruz.