Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı)

Hoş geldin! by_arves tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı)
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hashasli-sekerpare-baska-tarif-aratmayacak-harika-bir-tatli.jpg

Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı haşhaş
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebiliyor
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzerine:
  • Hindistancevizi
  • Limon kabuğu rendesi

Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar ????Nefis bir tatlı hazırladım bugün haşhaşın çıtırtısı limonun o miis kokusu şekerpare tatlısıyla birleşince nefis oldu inşallah deneyip seversiniz ☺️☺️.
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım şeker su ve limon dilimini uygun bir tencereye alıp karıştırarak kaynatalım
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Soğusun yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alalım birbirine geçene kadar karıştıralım.
  4. Ardından azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  5. Hazırladığımız hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
  6. Üzerini hafif düzleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Tümünü bu şekilde hazırlayıp 180 derece ısınmış fırında altı kızarıp üzeri hafif renk alıncaya kadar kontrollü olarak pişirelim. Fırından aldığımız tatlıların üzerine soğuk şerbetini gezdirelim güzel çekene kadar üzerine bir tepsi kapatıp dinlendirelim.
  8. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben yarısını hindistancevizine bulayıp üzerine limon kabuğu rendesi serptim.Afiyet olsun ????????????.
Not:hamur mutlaka yumuşak olsun sert hamur şerbeti çekmez zor olur yani eğer sert bir hamur yaparsanız ve tatlınız şerbeti yeterince çekmezse tatlıları ters yüz yapıp birazda o şekilde üzerini kapatarak dinlendirin mutlaka çekecektir???? ben herzaman tatlımı pişince bekletmeden daha küçük bir tepsiye alıp öyle şerbetlerim daha iyi sonuç alıyorum ???? son olarak tatlımı genelde üzerini streçleyerek muhafaza ediyorum bu tarz hamur tatlılar dinlendikçe lokum gibi oluyo tavsiye ederim.

Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,502Konular
982,742Mesajlar
30,534Kullanıcılar
GolgeznrSon üye
Üst Alt