Haşhaşlı Sultan Tatlısı (5 Dakikada) Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram oda ısısında margarin
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Haşhaş (bulamak için)
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 2- 3 damla limon suyu
- Benmari çikolata
- Badem fındık ceviz vs.
Haşhaşlı Sultan Tatlısı (5 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alıp, güzelce karıştıralım azar azar un ek edip, yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım haşhaşa bulayıp, tepsiye dizelim.
- 170 derece fırında 15 – 20 dk ortası denetimli bir biçimde pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın kaynamaya başladığında limon sıkıp, 5 dk daha kaynatın.
- Pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün tatlı da şerbette sıcak olacak püf noktasıdır.
- Üzerine benmari metodu erittiğimiz çikolata ve bademle süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.