Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- Un (yaklaşık 2 su bardağı)
- Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için)
- Fındık
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
- Kaynamaya başladığında, 3-4 damla limon suyu sıkın.
- 5 dakika daha kaynadıktan sonra, şerbeti alarak soğumaya bırakın.
- Hamur materyallerini yoğurma kabına alarak, elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ek ederek hamuru yoğurun.
- Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
- 180 derecede, evvelden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi kâfi.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, hazırladığınız şerbeti dökün.
- 3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz