Haşhaşlı Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 125 gram tereyağ ( margarin de olabilir )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 3 yemek kaşığı susam
- 2,5-3 su bardağı un
Haşhaşlı Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak oda ısısındaki tereyağı bir kaba alıyoruz ve üzerine un hariç diğer malzemeleri katıp elimizle karıştırıyoruz.
- Malzemeler karışınca unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamura istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.(ben kalıp kullandım).
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri tepsimize dizelim ve ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim, susamla süsleyelim.
- Ardından 180⁰ fırında 25-30 dk alt üst kızarana kadar, kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun☺.