Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Tahinli Börek

Haşhaşlı Tahinli Börek
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-tahinli-borek.jpg

Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı instant maya
İç harcı için;
  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz dövmesi
  • 1 çay bardağı tahin
Açmak için;
  • Mısır nişastası
Üzeri için;
  • Tane haşhaş
  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; Un, su, tuz ve mayayı yoğurma kabımıza alalım.
  2. Yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzu 12 eşit parçaya ayıralım.
  4. Tabak büyüklüğünde açalım.
  5. 6 şar tane olacak şekilde ayarlayalım. Nişastayla açıyoruz.
  6. İsteyen üçer üçerde açabilir. (o zaman yufkaları ayırmak daha kolay olur).
  7. Birer birer ayırıp yufkalarımıza 1 kase haşhaşı, 1 çay bardağı tahini ve 1 çay bardağı cevizi bir kapta karıştırıyoruz.
  8. Harcımızı yufkamıza sürüyoruz.
  9. Rulo şeklinde katlıyoruz.
  10. Yağlanmış tepsimize doluyoruz.
  11. Yumurtayı sarısını sürüp.Haşhaş tanesinde atıp. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (isteyen susam, çörek otu atabilir).Afiyet olsun.

Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt