Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 kase haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı ceviz dövmesi
- 1 çay bardağı tahin
- Mısır nişastası
- Tane haşhaş
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; Un, su, tuz ve mayayı yoğurma kabımıza alalım.
- Yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 12 eşit parçaya ayıralım.
- Tabak büyüklüğünde açalım.
- 6 şar tane olacak şekilde ayarlayalım. Nişastayla açıyoruz.
- İsteyen üçer üçerde açabilir. (o zaman yufkaları ayırmak daha kolay olur).
- Birer birer ayırıp yufkalarımıza 1 kase haşhaşı, 1 çay bardağı tahini ve 1 çay bardağı cevizi bir kapta karıştırıyoruz.
- Harcımızı yufkamıza sürüyoruz.
- Rulo şeklinde katlıyoruz.
- Yağlanmış tepsimize doluyoruz.
- Yumurtayı sarısını sürüp.Haşhaş tanesinde atıp. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (isteyen susam, çörek otu atabilir).Afiyet olsun.
Haşhaşlı Tahinli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı