Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su (Maya için)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor çoğu yerde var, bimden aldım ben)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz (Ben koydum)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Pudra şekeri
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu mayalanmaya bırakın. Geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım.
- Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletelim.
- Daha sonra tuzu koyarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş ılık süt ve sıvı yağı ekleyerek, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Üzerini streç film ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, sıvı yağı, cevizi ve tahini karıştırın.
- Haşhaşlı çöreğimizi şekillendirelim.
- Hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın, 6 eşit parçaya bölün.
- Hamurları elinizle biraz genişleterek haşhaşlı karışımı üzerine yayın.
- Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin.
- Oluşan 6 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm’lik şeritler halinde keserek, kendi etrafında burun ve tepsiye yan yana gelecek şekilde dizin.Çöreklerimizi pişirelim. .
- Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- 10 dk kadar da tepsi mayasının gelmesi için bekletin.
- Son olarak çöreklerimizi önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar güzelce pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Yumuşacık tel tel ayrılan enfes çörekler hazır. ???? denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın, çok lezzetliiii.Afiyet olsun.
.