Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Tahinli Kış Keki

Haşhaşlı Tahinli Kış Keki
0
30

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
hashasli-tahinli-kis-keki.jpg

Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker (Orijinal tarifte bu ölçü ve bu ölçüyle de yapıyorum ama bazen de 2 fincan şeker yarım fincan da pekmez kullanıyorum bu tarifimde pekmezli şekilde yaptım)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı (Biz ayçiçek yağı tüketmiyoruz, eğer zeytin yağı sevmiyorsanız ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 1 kahve fincanı tane haşhaş
  • 1 kahve fincanı ceviz
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu

Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek öncelikle şekerimizi ve yumurtalarımızı rengi beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Zeytinyağımızı, sütümüzü, tahinimizi ve pekmezimizi ekleyerek malzemeler karışıncaya kadar tekrar çırpalım.
  3. En son olarak da kuru malzemeleri ekleyip, homojen olana kadar harcımızı karıştıralım. Yağlanmış kalıbımıza aktaralım.
  4. Fansız alt-üst ayarında 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim. Her fırının pişirme karakteri farklı oluyor. Pişip, pişmediğini kürdanla mutlaka kontrol edelim. Yanına güzel bir kahveyle, afiyet şifa olsunn:)
Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt