Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker (Orijinal tarifte bu ölçü ve bu ölçüyle de yapıyorum ama bazen de 2 fincan şeker yarım fincan da pekmez kullanıyorum bu tarifimde pekmezli şekilde yaptım)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı (Biz ayçiçek yağı tüketmiyoruz, eğer zeytin yağı sevmiyorsanız ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı tahin
- 1 kahve fincanı tane haşhaş
- 1 kahve fincanı ceviz
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Haşhaşlı Tahinli Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek öncelikle şekerimizi ve yumurtalarımızı rengi beyazlaşana kadar çırpalım.
- Zeytinyağımızı, sütümüzü, tahinimizi ve pekmezimizi ekleyerek malzemeler karışıncaya kadar tekrar çırpalım.
- En son olarak da kuru malzemeleri ekleyip, homojen olana kadar harcımızı karıştıralım. Yağlanmış kalıbımıza aktaralım.
- Fansız alt-üst ayarında 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim. Her fırının pişirme karakteri farklı oluyor. Pişip, pişmediğini kürdanla mutlaka kontrol edelim. Yanına güzel bir kahveyle, afiyet şifa olsunn