
Haşhaşlı Tatlım Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un (Unu denetimli ekleyiniz)
- 1 cay bardağı dolusu mavi haşhaş
- 25 adet fındık
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Haşhaşlı Tatlım Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu ocağa alıp koyu kıvam alana kadar kaynatalım.
- Ocaktan almaya yakın içine çeyrek limon sıkıp bir kaç dakika sonra ocaktan alalım.
- Hamuru için un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Akabinde un ve kabartma tuzunu ekleyerek hamurumuzu toparlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yuvarlanıp mavi haşhaşa bulayalım, ortasına da fındık yerleştirip yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
- 175 derece alt üst ayar fırında pişirelim.
- Fırından çıkınca soğuyan şerbeti sıcak tatlımıza dökelim.
- Üzerine bir fırın tepsisine daha kapayıp şerbeti çekmesini bekleyelim.