Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket kabartmatozu
- 3,5 su bardağı kadar un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta akı sıvı yağ ve yoğurt güzelce çırpılır.
- Sonra sirke,tuz,şeker,kabartmatozu,nişasta ve haşhaş koyulur ve karıştırılır.
- En son un denetimli formda konulur ve yoğurulur.
- Ben tam 3,5 su bardağı un kullandım daha fazla koysak alır ancak sertleşir diye koymadım. Bu yüzden hamurum azıcık parmaklarıma yapıştı,siz isterseniz biraz daha un koyabilirsiniz.
- Yoğrulan hamur yağlanmış fırın tepsisine fındıktan biraz büyük modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır ve yuvarlanan hamurun üzerine güzelce sürülür.
- Önceden işittiğimiz 200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıkınca servis edilebilir. Afiyet olsun .