bilgisayarci
FD Üye
Haşlama Köy Tavuğu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet köy tavuğumuz(1600gr)
- Su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Haşlama Köy Tavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden temizleyip parçaladığımız köy tavuğumuzu düdüklü tenceremize alıyoruz evvel kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz.
- Suyunu salan tavuğumuzu orta ara karıştırıyoruz ve ocağımızı orta ateşe alıyoruz 15 dakika etimizi kendi suyunda kızarıncaya kadar kavuruyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz (Köy tavuğu hafif tuzlu daha lezzetlidir )
- İyice kendi yağında mühürlenen tavuğumuza üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz (40 dakikanın sonunda denetim ediyoruz ).