Haşlama Nefis İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- Yarım kg dana kıyma
- 5 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- 200 gram tereyağı
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yarma unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Haşlama Nefis İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kıymayı uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar yağsız tavada kavuruyoruz üzerine tereyağını ve küçük doğranmış kuru soğanları ekleyip düzgünce kavuralım.
- Soğanlar pişince salçayı ekleyip harmanlayalım. Baharatları ve tuzu ekleyip ocağı kapatalım. Birinci sıcaklığını kaybedince doğranmış maydanozları ek edelim. Soğuyup donmasını bekleyelim.
- Dışı için; bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dk bekletelim. Şişen bulgurların üzerine kalan tüm materyalleri ekleyip, azar azar su ek ederek güzelce bulguru eze eze yoğuralım. Sakız kıvamında bir hamurumuz olunca sürecimiz tamamdır.
- İstediğimiz büyüklükte modüller koparıp, açtıktan sonra içerisine harcımızı koyup, uçlarını birleştirerek kapatalım. Ben 10 dk haşlayıp, üzerine tereyağında toz kırmızı biberi kızartıp sos olarak kullandım.
- İster haşlama ister kızartma olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ❤