Haşlama Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 3 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet küçük boy soğan
- 3 4 adet defne yaprağı
- 7 8 tane karabiber
- 1/3 bağ dereotu
- Yarım yemek kaşığı sadeyağ (Tereyağı da olur sade yağ yapımı da önceden paylaşmıştım)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1.5 tatlı kaşığı un
- Yarım limon suyu
Haşlama Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızın derilerini uç kısma kadar çıkarıp uç kısımdaki kemikle beraber keselim.
- Tavuklarımızı farklı bir tencereye alıp üzerine sıcak su ilave edip 1 taşım kaynatalım.
- Diğer taraftan asıl yemeğimizi yapacağımız tencereye sıvı yağ ve sade yağı ekleyelim.
- İçerisine 1 tane havucu rendeleyip atalım bu havucun rendelenmesi yemeğe altın sarısı lezzet veriyor.
- Rendelenen havuçların yanına soğanı orta doğranmış havuçları defne yaprağı ve karabiberi ekleyip soteleyelim.
- Sotelenen sebzelerin yanına 1 taşım kaynamış tavukları süzüp atalım bir karıştıralım.
- Karışımın üzerine kaynar su ekleyelim (Haşladığımız tavuk suyunu koymuyoruz temiz kaynar su ekliyoruz diğer tavuk suyunu döküyoruz merak etmeyin bir taşım kaynadığı için vitamin kaybı olmuyor. Zaten göreceksiniz suyun üzeri köpük köpük olacak ) yaklaşık 1 1. 5 litre ve orta ateşte yarım saat kadar kaynatalım (Tavuklar pişmeye yakın olana kadar)
- Pişmeye yakın haşlamanın içine orta boy küp şeklinde doğranmış patatesleri atalım. Patatesleri başta atmayacağız çünkü erir diğer taraftan terbiyeyi hazırlayalım.
- Yarım limon suyu ve 1. 5 tatlı kaşığı unu alıp karıştıralım içinde pütürlü kalmasın sonra yemeğin suyundan yavaş yavaş un karışımına ilave edelim kesilmesin.
- Hazırlanan terbiyeyi haşlamamıza yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Yemeğimiz hazır tabağımıza alıp üzerini dere otu ile süsleyelim bol limon sıkarak afiyetle tüketelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun kış ayının vazgeçilmez yemeği olacak .