Haşlama Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı et
- 4 5 adet orta uzunluk patates
- 2 büyük havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Yemeğin suyu (Bir kaç kaşık )
Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atalım.
- Akabinde etlerin üstünü bir parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım.
- Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim.
- Sonra düdüklümüzün altını kapatıp soğuk suyun altına tutalım.
- Havasını aldıktan sonra açalım.
- İri iri doğradığımız patatesi daire halinde doğradığımız havucu ve 1 tüm soğanı atalım.
- Tuzunu da atalım ve pişmeye bırakalım.
- Başka bir kapta yumurta sarısı unu ve limon suyunu karıştırıp kaynayan yemeğin suyundan ekleyelim ve pişmiş olan yemeğe yavaş yavaş ekleyelim.
- İki üç dakika kadar kaynatalım altını kapatalım. Yemeğimiz servis hazırdır.