Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- Bir kesim göğüs eti
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- Yarım soğan
- Yarım kapya biberi
- Tuz
- Nane
- Pul biber
- Toz biber
Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Göğüs etinizi patatesinizi havucunuzu soğan ve biberinizi doğrayınız.
- Düdüklü tencerenize evvel etinizi atıp tuzunu ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişiriniz.
- Suyunu çektikten sonra yağı döküp kavurunuz akabinde bütün sebzelerinizi atıp kavurunuz sonra bir tatlı kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı domates salçası atıp tekrar kavurun.
- Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak suyunuzu ek edin üstünü geçecek kadar sıcak su dökünüz.
- Nane, pul biber, tuz atıp ağzını kapatıp kaynatınız.
- Patatesleriniz yumuşayıp kesiliyorsa yemeğiniz hazırdır afiyet olsun.