Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
haslamadanzeytinyagli-lahana-sarmasi.jpg

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet beyaz lahana
  • 5 adet soğan
  • 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Tuz
Üzeri için
  • Limon
  • Bir miktar da zeytinyağ

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Dediğim gibi lahanayı difrizden (derindondurucudan) çıkarttıktan sonra tek tek ayırıp yıkayıp süzülmesi için süzgece alıyoruz.
  2. Daha sonrasında saracağınız şekilde lahanayı kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  3. Sonrasın da dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.
  4. Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
  5. Rondodan da geçirebilirsiniz diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde birleştirip karıştırın.
  6. Tencerenin dibine lahananın damar kısımlarından koyun (altına dolmaların yapışmaması için) dolma larımızı sarıp tencereye diziyoruz.
  7. Bu işlem bittikten sonra üzerine limon dilimleyip bir miktarda zeytinyağı gezdirip ve son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.
  8. Piştikten sonra pişen tencerenin içinde soğumasını bekleyin daha sonra servis yapın.Afiyet olsun ????????.
Not;Benim lahanam büyük olduğu için ölçüleri bu şekilde verdim lahananızın boyutuna göre malzemelerinizi azaltabilirsiniz????.

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt