Haşlanmış Etli Nefis Un Çorbası (Sarımsaklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı un
- Haşlanmış didilmiş et (Tercihe göre tavuk)
- Karabiber
- Tuz
- 1 diş iri sarımsak (Küçükse 2 diş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Kırmızı toz biber
- Beyaz sirke
Haşlanmış Etli Nefis Un Çorbası (Sarımsaklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- En baştan püf noktalarını vereyim unun iyi kavrulması lazım, suyu verirken topaklanmamalı. Sarımsak ve sirke de tarifin tadını şahlandıracak. Kolay gelsin başlayalım.
- Uygun tenceremize yağları alalım. Tereyağ eridikten sonra elimize çırpma telini alıp unları eklemeye başlayalım, unları eklerken bir yandan çırpmaya devam edelim. Unun kokusu gidene kadar kavuralım.
- Daha sonra, yavaş yavaş sıcak suyumuzu ekleyelim. Bu suyun birazı mümkünse ayırdıysanız haşladığımız et veya tavuğun suyu olursa lezzeti katlayacaktır. Tabi normal sıcak su da kullanılabilir.
- Un topaklanmayacak şekilde sıcak suyumuzu kontrollü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra çorbamızı kaynamaya bırakalım. Bir iki taşım kaynayınca sarımsağımızı rendeleyelim, biraz da sarımsakla kaynasın.
- En son kapatmadan önce etimizi ekleyelim son kez etle de kaynatıp altını kapatabiliriz.
- Sosu için; tereyağını eritelim toz biberle naneyi de ekleyelim en son da sirkemizi ekleyelim. Tabakladıktan sonra sosumuzu ekleyebiliriz. Afiyet olsun.