bilgisayarci
FD Üye
Haşlanmış İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 2 kase içli köfte bulguru
- 1 kase kısırlık bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 su bardağı ılık su
- 500 gr kıyma
- 5 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, pulbiber ,karabiber
- Sıvı yağ
- Kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Haşlanmış İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına bulguları ve irmiği alalım ve ılık su ile ıslatalım karıştırıp üzerini kapatalım. 1 saat kadar öylece kalsın.
- O orta iç harcını hazırlayalım. Soğanları çok küçük doğrayın geniş tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları içine atalım ve kızarmaya başlasın orta ateşte.
- Hafif kızarınca kıymayı içine koyalım. Ve orta ara karıştıralım.
- Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın.
- Kızardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Hamuru yoğurmaya başlayalım ,üzerine tuz ve kişniş ekleyip ılık su ile orta ara elimizi ıslatıp yoğuralım.
- Yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamur ne kadar yoğurulsa o kadar hoş açılır ????.
- Hamur da tam kıvamlı olduktan sonra eliniz ile açarak incecik harcı içine koyup kapatın ağzını ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Tüm içli köfteler bittikten sonra geniş bir tencereye kaynamış su ve tuz ekleyip içli köfteleri içine atalım.
- Piştikten sonra süzüp servis tabağına alın afiyet olsun ????.