Haşlanmış Lahanadan Kat Kat Lahana Dolması (20 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük bir sarmalık lahana
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 adet tavuk ciğeri
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 şeker kaşığı toz şeker
- 1 şeker kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı varsa domates sosu
- (Ben dolmaları renkli seviyorum arzu eden salça ve sos koymayabilir)
Haşlanmış Lahanadan Kat Kat Lahana Dolması (20 Dakikada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirinçimizi ılık suya bir saat kadar ıslıyoruz.
- Bir tarafta lahanamızın en üst yeşil yapraklarını çıkaralım. Kulanmayacağız.
- Diğer alt yapraklarını tek tek çıkarıyoruz. Lahana larımızı haşlıyoruz.
- Çok hoşlanmamasına dikkat etmemiz lazım.
- Tavamıza soğanımızı küçük doğrayıp 5.5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Tavuk ciğerimizi de küp küp doğrayıp soğana ekliyoruz.(ben farklı bir lezzet olsun diye iç pilav gibi ciğerli yaptım. Siz kıymalı veya zeytin yağılıda yapabilirsiz çok güzel olur. ).
- Salçayı domates sosunu koyuyoruz.
- Pirinci ekliyoruz baharatlarımızı. Tuzumuzu ekliyoruz 5 dakikada bu şekilde kavuruyoruz. Yeşillikleri doğrayıp ekliyoruz.
- Yuvarlak bir cam kabın içini streçliyoruz.
- Lahanaların en büyüklerini alıp sırasıyla bir sıra streç işlediğimiz tabağımıza koyuyoruz.
- İç harcımızı üçte birini lahana larımızın üzerine bir sıra halinde kaşıkla yayarak koyuyoruz.
- Tekrar iki kat lahanaları aynı şekilde tabağımıza sıralıyoruz.
- Harcımızdan tekrar sıraladığımız lahana larımızın üzerine koyuyoruz.
- En küçük yapralar tam ortaya gelecek.
- Ben bu şekilde 3 sıra yaptım siz istediğiniz şekilde daha fazla sıra da yapabilirsiniz.
- En son lahana larımızın üzerlerini kapatıp tencereye koyuyoruz. Üzerine bir su bardağın bir parmak eksik su koyuyoruz.
- Ağzını kapatıp kısık ateşte 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişmesinden emin olduğumuz zaman altında yemeğimizin suyu kalmışsa o suyu kaşıkla alalım.
- Arzu ediyorsak tenceremize 1 kaşık tereyağı koyalım ve lahanamızın altını azıcık kızartalım.
- Lahanamızın üst görüntüsü kızarık güzel bir görüntü alır.
Kısa bir zamanda görüntüsüyle lezzetiyle bu yemeği her zaman yapmak isteyeceksiniz. ????.
Haşlanmış Lahanadan Kat Kat Lahana Dolması (20 Dakikada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı