
Hasta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kabak
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 küp şeker kadar taze zencefil
- 1 tane domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dilim limon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kıvamına göre şu (su yerine kemik suyu yada tavuk suyu kullanmak daha iyi olur elinizde varsa)
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Hasta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağla tepsiyi yağlayıp patates ,soğan, havuç ,zencefil ve kabağı ve domates i doğrayalım tepsiye dizelim
- Sarımsakları kabuğuyla koyalım üzerine toz zencefili ekleyelim ve fırına atalım arasıra karıştırarak pişirelim.
- Sonra tencerede tereyağı ile unu kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip 2 tür karıştıralım.
- Sarımsaklar hariç tüm sebzeleri tencereye koyalım.
- Sonra sarımsakları kabuğundan çıkartıp tencereye ekleyelim.
- 2 karıştırıp suyunu ekleyelim ve blender dan geçirelim koyuluğunu kendinize göre ayarlayın.
- Sonra 1 dilim limon atın içine baharatlarını ve tuzunu koyup kaynatın 10 dk kısık ateşle kaynasın.
- Sonra ister limonla ister limonsuz afiyet olsun.