iltasyazilim
FD Üye
Farklı Alanlara Yönlendirilmiş hastalıklara nebati doğal çözüm ve tedaviler
Açıkça Belirtmek gerekir fakat aşağıda verilenler doğal çare yani yalnızca takviyedirÖncelikle doktora gözükmek gerekir
Ağız Yaraları
* Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir
* Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz
* Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz Kekik çiğnemekte iyi kazanç
Alerji
* 100gr ısırgan otu + 100gr kırkkilit otu karışımını akarsu gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye asgari 20 gün devam etmek gerekir
* Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer
Alev
* İki yemek yemek kaşığı sirke, bir su bardağı soğuk suya konulup içilir Vücuda sirke ile pansuman yapılır
Ayak Şişmesi, Burkulma
* Soğan doğranır, azıcık tuz ve zeytinyağı katılıp, şiş olan yere bağlanır
Arpacık
* 1 nehir bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet daha sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu çare 2 saatte bir, 510 dakika tekrarlanır
Astım
* 1 lt suya 1 tutam Mersin yaprağı ya da ısırgan konur ve 10 dk kaynatılıp demlenir ve süzülür Günde 810 akarsu bardağı, şekersiz olarak içilir
Bademcik
* Kekik gargarası çok etkilidir
* Balık yağı içilmelidir
Basur
* Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir
Başağrısı
* 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,5 dk sonra süzerek günde 24 bardak içilir
Böbrek ve Mesane Taşı
* 1 lt suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk kaynatılır ve süzerek günde 24 kadeh içilir
* Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko nur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 34 kadeh, aç karnına içilir
Dudak Çatlaması
* Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür
* Susam yağı da iyi bir koruyucudur
Gastrit
* Hergün kahvaltıdan önce 1 nehir kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır
Guatr
* Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir
* Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
İltihaplı Yara
* İltihaplı yaralara kına yakılır
İshal
* Kahve içine limon sıkılıp içilir Soğuk bal şerbeti içilir Ekşi gıdalar yenir
Kabızlık
* Sıcak bal şerbeti içilir Sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir Kepekli
Yürek Krizi
* Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Hem Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
Kanama
* Elimiz, herhangi bir yerimiz kesilirse akik yüzük taşıyorsak, kanayan yere bastırılır Ayva varsa üzerindeki tüyler kanayan yaraya bastırılır
Kansızlık
* 1kg siyah kuru üzüm ve 12kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
Kaşıntı
* Ara Sıra yediklerimiz (acılı, turşu) dokunur Bu esnada bir su bardağı suya bir limon sıkılıp içilirse kasıntıdan kurtuluruz
Kas Erimesi
* Günde 34 kadeh Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir
Kemik Erimesi
* Günde 34 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir
Kireçlenme
* 400g Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
Nefes Darlığı
* Bir arz Deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
* Ekmek ve Keten tohumu öğütülerek hergün yenilir
Öksürük
* Günde 20g'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir
* 100g toz zencefil ve 100g toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir
Prostat
* 100g Eğir kökü, 5lt suda, 25lt kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 akarsu bardağı içilir
* Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk önce, 1 nehir bardağı içilir
Romatizma
* Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür
Susuzluk
* Hararet karaciğerden kaynaklanır Ekşi gıdalar susuzluğu giderir Bir su bardağı soğuk suya bir adet limon sıkıp içiniz Salatalık ekşi nar yiyiniz
Şeker Hastalığı
* 1 lt sıcak suya 20g Mersin yaprağı konup 510 dakika demlenir ve gün boyu içilir
* 250g servi kozalağı, 250g pelinotu ve 100g melisa 25lt alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 810 damla damlatılarak içilir *
Açıkça Belirtmek gerekir fakat aşağıda verilenler doğal çare yani yalnızca takviyedirÖncelikle doktora gözükmek gerekir
Ağız Yaraları
* Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir
* Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz
* Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz Kekik çiğnemekte iyi kazanç
Alerji
* 100gr ısırgan otu + 100gr kırkkilit otu karışımını akarsu gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye asgari 20 gün devam etmek gerekir
* Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer
Alev
* İki yemek yemek kaşığı sirke, bir su bardağı soğuk suya konulup içilir Vücuda sirke ile pansuman yapılır
Ayak Şişmesi, Burkulma
* Soğan doğranır, azıcık tuz ve zeytinyağı katılıp, şiş olan yere bağlanır
Arpacık
* 1 nehir bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet daha sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu çare 2 saatte bir, 510 dakika tekrarlanır
Astım
* 1 lt suya 1 tutam Mersin yaprağı ya da ısırgan konur ve 10 dk kaynatılıp demlenir ve süzülür Günde 810 akarsu bardağı, şekersiz olarak içilir
Bademcik
* Kekik gargarası çok etkilidir
* Balık yağı içilmelidir
Basur
* Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir
Başağrısı
* 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,5 dk sonra süzerek günde 24 bardak içilir
Böbrek ve Mesane Taşı
* 1 lt suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk kaynatılır ve süzerek günde 24 kadeh içilir
* Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko nur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 34 kadeh, aç karnına içilir
Dudak Çatlaması
* Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür
* Susam yağı da iyi bir koruyucudur
Gastrit
* Hergün kahvaltıdan önce 1 nehir kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır
Guatr
* Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir
* Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir
İltihaplı Yara
* İltihaplı yaralara kına yakılır
İshal
* Kahve içine limon sıkılıp içilir Soğuk bal şerbeti içilir Ekşi gıdalar yenir
Kabızlık
* Sıcak bal şerbeti içilir Sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir Kepekli
Yürek Krizi
* Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Hem Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır
Kanama
* Elimiz, herhangi bir yerimiz kesilirse akik yüzük taşıyorsak, kanayan yere bastırılır Ayva varsa üzerindeki tüyler kanayan yaraya bastırılır
Kansızlık
* 1kg siyah kuru üzüm ve 12kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir
Kaşıntı
* Ara Sıra yediklerimiz (acılı, turşu) dokunur Bu esnada bir su bardağı suya bir limon sıkılıp içilirse kasıntıdan kurtuluruz
Kas Erimesi
* Günde 34 kadeh Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir
Kemik Erimesi
* Günde 34 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir
Kireçlenme
* 400g Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir
Nefes Darlığı
* Bir arz Deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir
* Ekmek ve Keten tohumu öğütülerek hergün yenilir
Öksürük
* Günde 20g'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir
* 100g toz zencefil ve 100g toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir
Prostat
* 100g Eğir kökü, 5lt suda, 25lt kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 akarsu bardağı içilir
* Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk önce, 1 nehir bardağı içilir
Romatizma
* Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür
Susuzluk
* Hararet karaciğerden kaynaklanır Ekşi gıdalar susuzluğu giderir Bir su bardağı soğuk suya bir adet limon sıkıp içiniz Salatalık ekşi nar yiyiniz
Şeker Hastalığı
* 1 lt sıcak suya 20g Mersin yaprağı konup 510 dakika demlenir ve gün boyu içilir
* 250g servi kozalağı, 250g pelinotu ve 100g melisa 25lt alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 810 damla damlatılarak içilir *