teknolojiuzmani
FD Üye
Hasuda Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hasuda Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağları koyalım unu koyalım kısık ateşte 5 dk kavuralım.
- Tencereye suyu pekmezi koyalım karıştıralım ocağı açmayalım.
- Altı kapalı olsun.
- Sonra kavrulan unu ekleyip hızlı hızlı karıştıralım.
- Ocağın altını açalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaselere pay edelim.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun. Not:kars yöresine ait bir tatlı çok tatlı seven pekmezi artırabilir.