Hatay Tava Tanımı İçin Materyaller
- 650 gram dana kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 domates rendesi yoksa konservede olabilir
- Tuz, çok az sıvı yağ
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
Hatay Tava Tanımı Yapılışı
- Kapya biber, sivri biber, sarımsak ve maydanozu rondadan geçirin.
- Baharat tuz, yağ ekleyip yoğurup tepsiye dizin.
- Sos materyallerini karıştırın.
- Üzerine sos hazırlayıp dökün.
- En üste soğan ve domates dilimleyip dizin.
- 40 dk kadar alt üst fansız ayarda 200 derecede pişirin afiyet olsun ????.