Hatay Tarzı Biberli Aş (Pilav) Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane büyük soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 buçuk su bardağı bulgur
- 1 litre sıcak su
- Tuz
Hatay Yolu Biberli Aş (Pilav) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanlar iri iri doğranır zeytinyağında biraz kavrulur.
- Sonra salçaları ve sıcak su eklenir.
- Salça eridikten sonra bulgur tuz ve kimyon eklenir.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp bulgur suyunu çekene kadar beklenir.
- Sonra ocağın altı kapanıp afiyetle yenir. bulgurun cinsine nazaran biraz sulu kalabilir onda bir düşünce olmaz.