Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay Usulü Biberli Aş (Pilav)

Hatay Usulü Biberli Aş (Pilav)
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
hatay-usulu-biberli-as-pilav.jpg

Hatay Tarzı Biberli Aş (Pilav) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane büyük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 buçuk su bardağı bulgur
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz

Hatay Yolu Biberli Aş (Pilav) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak soğanlar iri iri doğranır zeytinyağında biraz kavrulur.
  2. Sonra salçaları ve sıcak su eklenir.
  3. Salça eridikten sonra bulgur tuz ve kimyon eklenir.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp bulgur suyunu çekene kadar beklenir.
  5. Sonra ocağın altı kapanıp afiyetle yenir. :) bulgurun cinsine nazaran biraz sulu kalabilir onda bir düşünce olmaz.
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt