Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay Usulü Bulgur Pilavı

Hatay Usulü Bulgur Pilavı
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hatay-usulubulgur-pilavi.jpg

Hatay Adabı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Hatay Adabı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ocağa aldığımız pilav tenceremize zeytinyağı ve minik minik doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyelim.
  2. Sebzeler yumuşayana kadar soteleyelim.
  3. Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  4. Rendelenmiş domates yahut yazdan kalma domates sosundan 3 yemek kaşığı ek edelim. Kavurmaya devam edelim.
  5. Son olarak 2 su bardağı pilavlık bulguru, tuz karabiber ve pul biber ve naneyi de ekleyelim. 1-2 dk kadar kavuralım.
  6. Üzerine sıcak su ve tereyağını ek edip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Suyunu çeken pilavımızı hafif karıştırıp bir havlu kağıdı üzerine serip kapağını kapatalım dinlendirelim.
Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt