
Hatay Adabı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber ve pul biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Hatay Adabı Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ocağa aldığımız pilav tenceremize zeytinyağı ve minik minik doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyelim.
- Sebzeler yumuşayana kadar soteleyelim.
- Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Rendelenmiş domates yahut yazdan kalma domates sosundan 3 yemek kaşığı ek edelim. Kavurmaya devam edelim.
- Son olarak 2 su bardağı pilavlık bulguru, tuz karabiber ve pul biber ve naneyi de ekleyelim. 1-2 dk kadar kavuralım.
- Üzerine sıcak su ve tereyağını ek edip tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken pilavımızı hafif karıştırıp bir havlu kağıdı üzerine serip kapağını kapatalım dinlendirelim.