Hatay Adabı Kabak Boranisi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase kış kabağı
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2,5 yemek kaşığı pirinç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
- Kuru nane ,pul biber
Hatay Yolu Kabak Boranisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kış kabağını kabuğunu ve çekirdeğini ayıklıyoruz.
- Soğan ve sarımsağı kavurup kabağı ekliyoruz.
- 5 dk kavrulduktan sonra tuzlu yoğurdu ekleyip bir iki defa çeviriyoruz.
- Kuru biberleri ekliyoruz.
- Pirinçi ekleyip ,damak tadınıza nazaran tuzu atıp 4 su bardağı ekleyip orta ateşte kapağı kapatmadan pişiriyoruz. (tuzlu yoğurt yerine taze yoğurtta kullanabilirsiniz ).