Hatay Usulü Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 350 gram tuzsuz peynir
- 350 gram tereyağı
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Hatay Usulü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetimizi hazırlayalım ki şerbetimiz ilişin.
- Daha sonra küçük küçük didiklenmiş olan tel kadayıfımızı eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlayıp, ikiye bölelim. Yarısını tepsinin ortasına iyice yerleştirip, üzerine bastıralım elimizle, daha sonra üzerine ufalanmış peynirimizi yerleştirelim
- Arta kalan ikinci yarımımızıda peynirlerin üzerine yerleştirip tekrar iyice elimizle bastıralım.
- Tepsimizi ocağın üzerine alıp, kısık ateşte çevire çevire iyice her tarafı pişene kadar pişirelim. Dikkat edelim ama yakmayalım, kısık ateşte kenarından anlaşılır zaten pembeleştiği zaman hemen tepsimizi çevirmemiz lazım.
- Her tarafın pişirdikten sonra, aynı ölçüde bir başka tepsi ile ters çevirip diğer tarafını yavaşça tekrar tepsiye yerleştirelim ve aynı yöntemle yani kısık ateşte çevire çevire tekrar pişirelim.
- Eğer bu şekilde uğraşmak istemezseniz borcam ya da fırın tepsisine basıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında da pişirebilirsiniz.
- Pişen künefemizi önce bıçakla keselim, daha sonra üzerine ılımış şerbetimizi her tarafına gelecek şekilde dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.