Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hatay Usulü Künefe

Hatay Usulü Künefe
0
61

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hatay-usulu-kunefe.jpg

Hatay Usulü Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 350 gram tuzsuz peynir
  • 350 gram tereyağı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Hatay Usulü Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbetimizi hazırlayalım ki şerbetimiz ilişin.
  2. Daha sonra küçük küçük didiklenmiş olan tel kadayıfımızı eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlayıp, ikiye bölelim. Yarısını tepsinin ortasına iyice yerleştirip, üzerine bastıralım elimizle, daha sonra üzerine ufalanmış peynirimizi yerleştirelim
  3. Arta kalan ikinci yarımımızıda peynirlerin üzerine yerleştirip tekrar iyice elimizle bastıralım.
  4. Tepsimizi ocağın üzerine alıp, kısık ateşte çevire çevire iyice her tarafı pişene kadar pişirelim. Dikkat edelim ama yakmayalım, kısık ateşte kenarından anlaşılır zaten pembeleştiği zaman hemen tepsimizi çevirmemiz lazım.
  5. Her tarafın pişirdikten sonra, aynı ölçüde bir başka tepsi ile ters çevirip diğer tarafını yavaşça tekrar tepsiye yerleştirelim ve aynı yöntemle yani kısık ateşte çevire çevire tekrar pişirelim.
  6. Eğer bu şekilde uğraşmak istemezseniz borcam ya da fırın tepsisine basıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında da pişirebilirsiniz.
  7. Pişen künefemizi önce bıçakla keselim, daha sonra üzerine ılımış şerbetimizi her tarafına gelecek şekilde dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Hatay Usulü Künefe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt