Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay Usulü Lahmacun

Hatay Usulü Lahmacun

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
hatay-usulu-lahmacun.jpg

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kıvam alana kadar un
Kıyması için:
  • 500 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 adet soğan rendesi
  • 3 dış sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak; hamur tarifindeki sıvıları bir cezveye alıp ısıtıyoruz, hamurumuz çabuk mayalansın diye.
  2. Daha sonra, sıvıları yoğuracağımız kaba alıyoruz maya ve tuzu döküp karıştırıyoruz un ekliyoruz.
  3. Yanımızda bir kapta su bulunduralım hamuru yoğururken kullanıyoruz.
  4. Hamur kıvamını aldıktan sonra, beze sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Kıymayı hazırlıyoruz malzemeleri bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.
  6. Mayalanan hamuru, minik yumaklar halinde ayırıyoruz, un ve oklava yardımı ile açıyoruz.
  7. Açtığımız hamuru pişirme kağıdı olan tepsimize alıyoruz. Üzerine kıymamızı yayıyoruz.
  8. 200 derece fırında kontrol ederek 15 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun. ????
Hatay Usulü Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,599Mesajlar
29,702Kullanıcılar
FUHRERSon üye
Üst Alt