Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma et
- 5 baş orta boy soğan
- Karabiber
- Maydanoz
- Tuz
- İsteğe bağlı ceviz
- 3 bardak köftelik ince bulgur
- 5 küçük boy patates
- Kimyon
- Biber salçası
- Bir tane kuru soğan
- Maydanoz
- Zeytinyağı
Hatay Usulü Patatesli Köfte Kıyma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma eti için :Yarım çay bardağı su ile eti pişir.
- Soğanları ince ince kıyıp etle biraz daha pişirelim.
- Soğanlar piştikten sonra baharatları, cevizi maydanozu atıp iki yemek kaşığı zeytinyağı atıp kısık ateşte bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Patatesli sıkım köfte için atates haşlanır, robotta çekilir.
- Bulgur ılık suyla ıslanır.
- Kimyon, biber salçası üstüne eklenir.
- Soğan ince ince doğranır üstüne eklenir. İyice yoğurulur.
- Bulgur yoğurulup yumuşadıktan sonra patatesler eklenir.
- Patatesle de yoğrulur.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir biraz daha yoğrulur.
- En son elimizi ıslayıp küçük sıkımlar yapılır.
- Tabağa konur üstüne de isteğe bağlı maydanoz atılır. Afiyet olsun.