elektronikci
FD Üye
Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2-3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- İnce kıyılmış maydanoz (köfte üzeri için)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (köfte üzeri için)
- 1 kaşık biber salçası (köfte üzeri için)
- 4 adet kaynamış patates
- Tercihen kuşbaşı yahut kıyma (kavrulmuş)
Hatay Metodu Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk adım olarak köftesi için : patatesleri kabuklu ve tüm olarak haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra soğuması için bekletiyoruz.
- Köfteyi yoğuracağımız çiğ köfte yoğurma tepsisine bulguru koyuyoruz.
- Üzerine bir bardak kadar sıcak su ekleyip yumuşamasını bekliyoruz beş dk kadar.
- Biber salçasını, kimyonu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Köftemiz yeterlice kıvama geldikten sonra bulgur taneleri birbirini tutmaya başlayınca haşlayıp soğuttuğumuz patateslerin kabuklarını soyup güzelce eziyoruz.
- Topaklaşması bitip püre haline geldikten sonra patatesleri köftenin içerisine katıp yeterlice karışana kadar yoğuruyoruz.
- En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfteyi sıkıyoruz, ya da avucumuzla oval biçim alana kadar yuvarlayarak da hal verebilirsiniz.
- Kıyma yahut kuşbaşı etimizi baharatlayıp kavurduktan sonra köftenin yanına birlikte servis yapıyoruz.
- Üzerine ince ince doğradığımız maydanoz, zeytinyağı ve biber salçası karışımını sürüyoruz. (1 kaşık biber salçasını ince kıyılmış maydanoz ve zeytinyağı ile düzgünce karıştırıp üzerini süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun.