Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay’ın Meşhur Biberli Ekmeği

Hoş geldin! jhontitor75 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hatay’ın Meşhur Biberli Ekmeği
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 3 çay kaşığı susam
  • 3 çay kaşığı çörek otu
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker karıştırıyoruz.
  2. 1,5 su bardağı un koyup kıvam alınca kabartma tozu ve sirkeyi ekliyoruz.
  3. Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur elde edince dinlenmesi için kenara alıyoruz.
  5. Bu üzeri için esnada su hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  6. Yavaş yavaş suyu ekleyip ağır bir karışım elde ediyoruz.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp bastırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  8. Ardından üzerine harcımızı sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme müddeti değişebilir) sıcak sıcak servis ediyoruz.
Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,058Kullanıcılar
doguqanSon üye
Üst Alt