Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kekik
- 3 çay kaşığı susam
- 3 çay kaşığı çörek otu
- 2 çay kaşığı pul biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Hatay'ın Meşhur Biberli Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker karıştırıyoruz.
- 1,5 su bardağı un koyup kıvam alınca kabartma tozu ve sirkeyi ekliyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edince dinlenmesi için kenara alıyoruz.
- Bu üzeri için esnada su hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş suyu ekleyip ağır bir karışım elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp bastırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Ardından üzerine harcımızı sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme müddeti değişebilir) sıcak sıcak servis ediyoruz.