elektronikci
FD Üye
Hatay’ın Meşhur Biberli Ekmek Tarifi (Taş Fırında) İçin Malzemeler
Hamuru için; (evde yapmak isteyenler için)
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı artı 1 yemek kaşığı dolusu un kullandım
- 1 adet kuru soğan
- Yarım kilo taze çökelek
- 7-8 çorba kaşığı biber salçası (biberin derecesi isteğe bağlıdır, bol biberli istenirse daha çok katılabilir veya azaltılabilir)
- 1,5 su bardağı saf zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kişniş ( isteğe bağlı ben koymadım eğersiz isterseniz ekleyebilirsiniz .)
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı kalın kimyon ( isteğe bağlı ben koymadım eğersiz isterseniz ekleyebilirsiniz .)
- Salçada tuz bulunduğundan tuz katılmıyor
Hatay’ın Meşhur Biberli Ekmek Tarifi (Taş Fırında) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ince ince doğruyoruz.
- İçine baharatları ekleyip elimizle ufalıyoruz.
- Bu karışımın içine biber salçasını ekliyor ve yine kaşıkla karıştırıyoruz.
- Daha sonra, bu karışımın içine çökeleği katıyor, karışımı homojen hale getiriyoruz.
- Bu karışımın içine, 1, 5 su bardağı zeytin yağı (istenirse, daha az yağ da katılabili fakat çok kuru olmaması için yağ miktarının toplamda 1 su bardağından az olmaması tavsiye edilir. ).
- Son olarak karışımı homojen hale getirip biberli ekmek harcını hazır hale getiriyoruz.
- Taş fırına gönderip pişirtebilirsiniz.
Hatay’ın Meşhur Biberli Ekmek Tarifi (Taş Fırında) Fotoğraflı Yapılışı