iltasyazilim
FD Üye
Hatmi nedir,Hatmi çiçeği,Hatminin yararları,Hatminin Faydaları nelerdir
Soğuktan kaynaklanan rahatsızlıklarda hatmi, yalnız başına ya da ıhlamur, kekik, nane gibi bitkilerle kaynatılır, balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmeye devam edilirse, nezle, grip, balgam, öksürük gibi soğuk menşeli rahatsızlıklara nafidir
Hatmi tek başına veya biberiye, sinir otu gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak içilmeye devam edilirse, solunum yetmezliği, göğüs ağrısı gibi akciğer ve bronş rahatsızlıklarına nafidir
Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile karıştırılıp cilde sürülür, sonra güneşe gidip oturulur ve cillteki lekeler ovulursa hamilelik sonrası ya da güneşten olan deri lekelerini giderir
Hatmi tohumu böbrek taşları için faydalıdır(kaynatılıp içilir)
Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını dindirirYakı olarak başa vurulursa baş ağrısını geçirir
Hatmi kimsesiz veya kekik, papatya, meşe yaprağı gibi bitkilerle kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse boğaz, mide, bağırsak ve böbrek iltihabını kurutur
Hatmi tek başına yada çam yaprağı, meşe odunu yaprağı, papatya, nane, kantaron gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına günde 23 su bardağı içilmeye devam edilrse, mide yanması, gastrit, mide ekşimesi ve uzun zaman kullanılırsa ülsere faydalıdır
Hatmi kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilmeye devam edilir
Hatmi normalde herhangi bir emrindeki tesiri yoktur Hıtmi, Kıtmi, Gül hatmi olarak da bilinir Kötü tadı yoktur Kış aylarında çayını bolca için İçindekiler:%35 Müsilaj (Kökünde) ,%38 Nişasta, %10 Pektin, Ham Şeker, Asparagin, %7 Mineraller, C vitamini, Licitine, Uçan yağ *
Soğuktan kaynaklanan rahatsızlıklarda hatmi, yalnız başına ya da ıhlamur, kekik, nane gibi bitkilerle kaynatılır, balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmeye devam edilirse, nezle, grip, balgam, öksürük gibi soğuk menşeli rahatsızlıklara nafidir
Hatmi tek başına veya biberiye, sinir otu gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak içilmeye devam edilirse, solunum yetmezliği, göğüs ağrısı gibi akciğer ve bronş rahatsızlıklarına nafidir
Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile karıştırılıp cilde sürülür, sonra güneşe gidip oturulur ve cillteki lekeler ovulursa hamilelik sonrası ya da güneşten olan deri lekelerini giderir
Hatmi tohumu böbrek taşları için faydalıdır(kaynatılıp içilir)
Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını dindirirYakı olarak başa vurulursa baş ağrısını geçirir
Hatmi kimsesiz veya kekik, papatya, meşe yaprağı gibi bitkilerle kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse boğaz, mide, bağırsak ve böbrek iltihabını kurutur
Hatmi tek başına yada çam yaprağı, meşe odunu yaprağı, papatya, nane, kantaron gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına günde 23 su bardağı içilmeye devam edilrse, mide yanması, gastrit, mide ekşimesi ve uzun zaman kullanılırsa ülsere faydalıdır
Hatmi kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilmeye devam edilir
Hatmi normalde herhangi bir emrindeki tesiri yoktur Hıtmi, Kıtmi, Gül hatmi olarak da bilinir Kötü tadı yoktur Kış aylarında çayını bolca için İçindekiler:%35 Müsilaj (Kökünde) ,%38 Nişasta, %10 Pektin, Ham Şeker, Asparagin, %7 Mineraller, C vitamini, Licitine, Uçan yağ *