iltasyazilim
FD Üye
Havlıcan otunun faydaları
Havlıcan otunun yararları nelerdir?
Havlıcan Otu neye iyi gelir?
Havlıcan otu, Çin zencefili olarak da bilinir Havlıcanın kullanılan kısmı toprak altı gövdesidir Havlıcan kökü akarsu, tentür ve natürel hap yapımında kullanılır
Havlıcan kökünün su buharıyla damıtılması sonucu buharlaşan yağ elde edilir
Havlıcan kökü toz haline getirildikten sonra yemeklere katılarak kullanılır Yaş veya kurutulmuş şekilde tüketilen havlıcanın bu iki öbür halinin tadı da değişiktir
Havlıcan, ısıtıcı, vücuda baskı verici bir baharattırHavlıcan zambak gibi çiçekli ve köklü bir bitkidir Menşei Hint ve Çin olmasına rağmen Çine gidip gelenler bu bitkiyi ülkemize kazandırırlarsa iyi bir hizmet yapmış olurlar Baharatçılarda satılan hazanbel kökleri, Havlıcan bitkisinin zambak köküne aynı köklerinin kurutulmuş halidir
Havlıcanın Faydaları
1)Romatizma, kulunç: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir
2)Altına kaçıran çocuklar için: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir Havlıcan, civanperçemi öğütülüp, incir, hurma ve balla karıştırılarak macun yapılıp yenmeye devam edilir
3)Vücuda güç verici: Havlıcan, ısırgan otu tohumu, keten tohumu, çiçek tozu öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir
4)Balgam söktürücü: Havlıcan, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
5)Mide ekşimesi: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir
6)Gaz söktürücü: 1 su bardağı il ikbal şerbetine Havlıcan unu katılıp içilir
7)Adet söktürücü: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir
8)İdrar söktürücü: Aynı başvuru formu yapılır
9)Öksürük, bronşit: Benzer uygulama yapılır
10)İçerisini ısıtıcı: Benzer uygulama yapılır
11)Ağız kokusu: Havlıcan kökü çiğnenir *
Havlıcan otunun yararları nelerdir?
Havlıcan Otu neye iyi gelir?
Havlıcan otu, Çin zencefili olarak da bilinir Havlıcanın kullanılan kısmı toprak altı gövdesidir Havlıcan kökü akarsu, tentür ve natürel hap yapımında kullanılır
Havlıcan kökünün su buharıyla damıtılması sonucu buharlaşan yağ elde edilir
Havlıcan kökü toz haline getirildikten sonra yemeklere katılarak kullanılır Yaş veya kurutulmuş şekilde tüketilen havlıcanın bu iki öbür halinin tadı da değişiktir
Havlıcan, ısıtıcı, vücuda baskı verici bir baharattırHavlıcan zambak gibi çiçekli ve köklü bir bitkidir Menşei Hint ve Çin olmasına rağmen Çine gidip gelenler bu bitkiyi ülkemize kazandırırlarsa iyi bir hizmet yapmış olurlar Baharatçılarda satılan hazanbel kökleri, Havlıcan bitkisinin zambak köküne aynı köklerinin kurutulmuş halidir
Havlıcanın Faydaları
1)Romatizma, kulunç: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir
2)Altına kaçıran çocuklar için: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir Havlıcan, civanperçemi öğütülüp, incir, hurma ve balla karıştırılarak macun yapılıp yenmeye devam edilir
3)Vücuda güç verici: Havlıcan, ısırgan otu tohumu, keten tohumu, çiçek tozu öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir
4)Balgam söktürücü: Havlıcan, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
5)Mide ekşimesi: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir
6)Gaz söktürücü: 1 su bardağı il ikbal şerbetine Havlıcan unu katılıp içilir
7)Adet söktürücü: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir
8)İdrar söktürücü: Aynı başvuru formu yapılır
9)Öksürük, bronşit: Benzer uygulama yapılır
10)İçerisini ısıtıcı: Benzer uygulama yapılır
11)Ağız kokusu: Havlıcan kökü çiğnenir *