
Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 5 adet kuru domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Havuç Çorbası Tanımı Yapılışı
- Hazırlanışı pişirmeye başlamadan evvel kuru domatesleri 1 saat kadar zeytinyağında yumuşatıyoruz.
- Tencereye biraz yağ koyup kısık ateşte sotelemeye başlıyoruz.
- Sarımsaklar ve soğanlar da eklenerek 4-5 dakika soteliyoruz.
- Bu karışıma 1 cm kalınlıkta doğradığımız havuçları ve biberleri de ekliyoruz.
- Son olarak da baharatları karıştırıyoruz.
- Ek su yada et suyu tavuk suyu varsa ekliyoruz.
- 1 saate yakın kaynattıktan sonra blenderden geçiriyoruz.
- Patates kullanmadığımız için kıvamı hayli sıvı olacaktır.