elektronikci
FD Üye

Havuç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 adet havuç rendelenmiş
- 1 adet soğan burnu az doğrayın
- 1 adet patates rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (İsteğe göre)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre su tercihen et yada tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp eritip soğanları ince küp doğrayıp alazlanır.
- Bir yemek kaşığı unu da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Patates ve havuçları içine ek ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Zencefilide ek edip tekrar karıştırıyoruz.
- 1 litre kadar su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz, 5-10 dakika kaynattıktan sonra robottan geçirip servis edebilirsiniz. Kıvamı çok ağır ise. Kaynamış su ile biraz açabilirsiniz.
- Üzerine dereotu serpiştirip servis edebilirsiniz.