Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet patates
- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ve patatesleri iri küpler halinde doğrayalım.
- Havuçları rendeleyelim.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanımızı ekleyip 2 – 3 dk orta ateşte kavuralım.
- Ardından patatesleri ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Havucu da ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Önemli! havucu ekledikten sonra kısık ateşte kavurmalıyız.
- Ardından üzerine tereyağı ve unu ilave edelim.
- Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım.
- Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 25 dakika dakika pişmeye bırakalım.
- Sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Son olarak tuz, karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamız piştikçe koyu bir kıvam alacağı için biraz daha sıcak su ilave edebiliriz. Ve 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Ocağı kapatalım, çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Havuç çorbamız servise hazır. Tarifimi deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ????❣.