
Havuç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet havuç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 bardak su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 Türk kahvesi fincanı un
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe nazaran zeytinyağı
- Pulbiber
Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak havuçları yıkayalım ve rendeleyelim tencereye yağımızı koyup havuçlarımızı güzelce soteleyelim.
- Sonra 4 bardak tavuk suyumuzu ek edip haşlayalım.
- Akabinde blendırdan geçirelim. Farklı bir tencereye alıp terbiyesine başlıyoruz.
- Un ve yağı 3-4 dakika un kokusu gidene kadar kavuralım.
- Soğuk olan sütümüzü azar azar ek edelim.
- Yumurta sarısını da ek ettikten sonra süratli hızlı karıştıralım.
- Topaklanmamasına dikkat edelim.
- Sonra havuç püresinin içine yavaş yavaş terbiyeyi ek edelim.
- Karabiber ve tuzunu ek edip karıştıralım kaynasın.
- 1 bardak suyumuzuda ekleyelim. Kıvamına bakarak gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz. Çorbamız hazır ???? ????. Afiyet olsun ???????? Sıcakken servis yapalım
Bu tanım fatma damyan isimli kullanıcıdan alınarak hazırlanmıştır ????????????.