Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy rendelenmiş havuç
- 1-2 tane ince kıyılmış dereotu
- 1 silme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce rendelenmiş havuç ve yağı tencereye alarak biraz kavurun.
- Daha sonra unu ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra sütü ilave ederken karıştırın.
- Suyunu ekleyip kaynara çıktıktan sonra şehriyeyi ilave ediyoruz.
- Birkaç dakika daha pişirip ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet olsun.