bilgisayarci
FD Üye
Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet mor soğan
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1,5 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını tencereye alıp eritin. Mor soğanı ve sarımsağı ekleyip solana kadar soteleyin.
- Halka şeklinde kestiğiniz havucu ve küp küp doğradığınız patatesi ilave edin, baharatları serpin ve birkaç dakika daha soteleme işlemine devam edin.
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin, ardından blenderdan geçirin. Bu noktada çorbanızın kıvamına göre sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Dilerseniz et suyu veya tavuk suyu katarak da lezzetini ve besleyiciliğini artırabilirsiniz.
- Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine ayçiçek yağı gezdirin ve taze çekilmiş karabiber serpin.