Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuc hakkında bilinmeyen bilgiler

Havuc hakkında bilinmeyen bilgiler
0
104

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Havuc hakkında bilinmez bilgiler havuç, faydaları, salatası, kek, Kek pasta yapımında ve salatada kullandığımız, gözlere gelen havucun bilinmeyen bilgilerini bu yazımızda paylaşıyoruz Melek'lerhavuchakkindabilinmeyenbilgiler5c51238702a91alt 1548821378 1548821378 havuchakkindabilinmeyenbilgiler5c51238737572havuchakkindabilinmeyenbilgiler5c51238737572 havuchakkindabilinmeyenbilgiler5c51238737572 Uzmanlar, havucun, çabucak kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor Kansızlık halinde, sabahleyinöğleakşam taze çıkarılmış 1 akarsu bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve ayrıntılarıyla çiğnenerek yenilmesi öneriliyor Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun çok yararlı olduğunu açıklayan uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, yarı dermansızlık maddelerini, öteki zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını gösteren uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirdiğini bildiriyor Uzmanlar, havuçtaki betakarotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların ham veya pişmiş olarak yenilirken katiyen soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın kafi olduğunu kaydediyor BESIN DEĞERLERİ 100 gr taze havucun içerdiği manâlı beslenme değerleri şunlardır: 3042 kalori; 1,1 gr protein; 9,7 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif; 36 mgr fosfor; 37 mgr kalsiyum; 0,7 mgr demir; 47 mgr sodyum; 341 mgr potasyum: 23 mgr magnezyum; 811511000 IU A vitamini: 0,06 mgr B1 vitamini; 0,05 mgr B2 vitamini; 06 mgr B3 vitamini: 015 mgr B6 vitamini: 7,6 mcgr folik asit: 68 mgr C vitamini ve 0,6 mgr E vitamini SAĞLIĞIMIZA YARARLARI Yukarıda sayılan aslında fazla dirimsel besin değerlerinin yanı sıra; o Havuç, düzenli olarak yenildiğinde, sigara içen kişileri de içermek üzere, bedenin akciğer kanserine yakalanma rizikosunu en aza indirgemektedir: Hem havucu sık ve bol bitiren kişilerin gırtlak, mesane (idrar kesesi), rahmin boyun bölümü, kalınbağırsak, prostat ve yemek yemek borusu kanserlerine yakalanma rizikosunun %50 oranında; menopoz döneminin sonrasını yaşayan kadınlarda, göğüs kanserlerine yakalanma rizikosunun %20 oranında azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır o Kalbin dostu da olan havuç, kandaki kolesterol düzeyini düşürmenin en kolay yoludur Araştırmalar, havuç yemenin kolesterolde kayda değer düşmelere niçin olduğunu, havuç yemeyi bırakan kişilerde kısa sürede kolesterolün eski düzeyine yükseldiğini göstermiştir o Havuç bazı türden yiyecek zehirlenmelerini önler o Ayrıca, yapılan incelemeler, havucun menenjit ve ansefalit (beyin iltihabı) ile gebelikte fetüse geçerek düşüğe neden olan listerya adlı maddenin etkilerini değil ettiğini göstermiştir o Havuç, içerdiği yüksek lif oranıyla peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelmektedir o Kaynatılarak içilen havucun suyu diyareye iyi kazanç id o Hem ahali arasında, havucun sindirimi kolaylaştırıcı, gaz söktürücü, idrarı artırıcı, kurt düşürücü, aybaşı olayını kolaylaştırıcı ve hatta gebeliği önleyici, afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunduğuna uzun yıllardır inanılmaktadır Bütün bu dirimsel yük taşıyan etkilerinden yararlanılmak üzere kişiler özgürce ve bol bol havuç yemelidir Piyasada toz biçiminde de satılan havucun günlük diyetimizde çoğunlukla yer alması, sağlığımıza büyük fayda sağlayacaktır A, C, B1 ve B2 vitaminlerince varlıklı bir ürün olan havuç, çiğ olarak veya pişirilerek tüketilir Havuçlar lekeli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1BB6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını , yürek rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriliyor  
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt