Havuc kalye nasıl yapılır
havuc kalyesi yapılışı
resimli havuc kalye tarifi
imageshavuckalyesitarifiresimli5ad429d3d279c
Malzemeler
1 tutam ceviz ici
Kara biber
3 corba kaşığı oğutulmuş ceviz
15 kahve kaşığı tarcın
1 kucuk salkım uzum
2 kahve kaşığı dovulmuş kişniş
3 corba kaşığı nar ekşisi
2 adet kuru soğan
250 gr koyun kıyması
Tuz
Tuz nane, Kuru nane, Gulsuyu
4 corba kaşığı nebati yağ
Zencefil
1 demet havuc
Damla sakızı
500 gr koyun budu et
Yapılışı
Kucuk kuşbaşı kesilmiş eti yağda cevirin Cok az su ve 2 butun kuru soğanı ekleyin Pişmeye bırakın Bu arada, uzumu soyup cekirdeklerini giderin Nar ekşisi ile birlikte mikserden gecirin
Kıymaya 1 kahve kaşığı oğutulmuş kişniş, ½ kahve kaşığı tarcın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık buyukluğunde kofteler hazırlayın Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden cıkarın Halka doğranmış havucları, kofteleri ve mikserden gecirilmiş nar ekşisi ile uzum suyunu katın Birer kahve kaşığı oğutulmuş kişniş, tarcın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilave edin Tencereyi pişmeye bırakın
Piştikten sonra, ateşi sondurup ustune ceviz ici, dovulmuş ceviz, kuru nane ve son olarak, gulsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın
havuc kalyesi yapılışı
resimli havuc kalye tarifi
imageshavuckalyesitarifiresimli5ad429d3d279c
Malzemeler
1 tutam ceviz ici
Kara biber
3 corba kaşığı oğutulmuş ceviz
15 kahve kaşığı tarcın
1 kucuk salkım uzum
2 kahve kaşığı dovulmuş kişniş
3 corba kaşığı nar ekşisi
2 adet kuru soğan
250 gr koyun kıyması
Tuz
Tuz nane, Kuru nane, Gulsuyu
4 corba kaşığı nebati yağ
Zencefil
1 demet havuc
Damla sakızı
500 gr koyun budu et
Yapılışı
Kucuk kuşbaşı kesilmiş eti yağda cevirin Cok az su ve 2 butun kuru soğanı ekleyin Pişmeye bırakın Bu arada, uzumu soyup cekirdeklerini giderin Nar ekşisi ile birlikte mikserden gecirin
Kıymaya 1 kahve kaşığı oğutulmuş kişniş, ½ kahve kaşığı tarcın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık buyukluğunde kofteler hazırlayın Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden cıkarın Halka doğranmış havucları, kofteleri ve mikserden gecirilmiş nar ekşisi ile uzum suyunu katın Birer kahve kaşığı oğutulmuş kişniş, tarcın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilave edin Tencereyi pişmeye bırakın
Piştikten sonra, ateşi sondurup ustune ceviz ici, dovulmuş ceviz, kuru nane ve son olarak, gulsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın