elektronikci
FD Üye
Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Pulbiber
Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçların kabuklarını soyup, ince olacak biçimde yuvarlak doğruyoruz.
- Tavaya yağı koyup üzerine havuçları koyuyoruz. Tuzunu atıp, kapağını kapatıyoruz.
- Havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. 1 çay bardağı yoğurdu kaseye döküyoruz, üzerine iki diş sarımsağı rendeliyoruz.
- Pişen havuçları servis tabağına alıp, üzerine yoğurt sosunu döküyoruz.
- Tavada zeytinyağı ve pulbiberi azıcık ısıtıp, onuda en üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.