Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuç Reçeli

Havuç Reçeli
0
17

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
havuc-receli.jpg

Havuç Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 13-14 adet havuç
  • 1 kg+1 su bardağı şeker (200 ml su bardağı ile toplamda 6.5 su bardağı )
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
  • Birkaç adet karanfil
  • Ceviz

Havuç Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip tencereye alalım.
  2. İçine şekeri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve 2 su bardağı suyu ekleyip güzelce karıştıralım ve ağzını kapatarak en az 2-3 saat bekletelim. Vaktiniz varsa 1 gece bekletebilirsiniz.
  3. Sulanan harcımızı ocağa alalım içine tarçın ve karanfilleri ekleyerek orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim.
  4. Reçelimiz kıvamını aldığında ocağın altını kapatalım ve ağzı kapalı halde oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra tarçın ve karanfilleri içinden çıkararak kavanozlara dolduralım.
  6. Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz koyalım ????. İşte budur ????????‍♀️
Havuç Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,196Mesajlar
30,123Kullanıcılar
kayzer38Son üye
Üst Alt