Havuç Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 litre için ölçüler
- 5 adet çok büyük havuç
- 1 kahve fincanı elma sirkesi (Maya için)
- 9 adet kuru nohut
- 1 yemek kaşığı süzme bal (Kestane balı kullanmayın)
- Klorsuz su
- 3 litrelik kavanoz
Havuç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları temizleyip irice doğrayın kavanoza doldurun.
- Bal, nohut ve maya olarak elinizde olan bir elma sirkesinden ilave edin.
- Suyunu ekleyin (3 litre) nohutları ekleyin ve üzerini tülbent ya da hava aldıracak bir örtü ile kapatın.
- 7 gün güneş görmeyen. Esintili bir alanda bekletin. 7. Gün. Tülbentten süzüp sirkenizi çıkarın. Afiyet şifa olsun inşallah. Salatalarda ekşi tatlı bir lezzet vericidir. Afiyet şifa olsun inşallah.