Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı koyu yerinden yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince zeytin yağı
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı ceviz içi ufalanmış
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlar yıkanıp soyulur rendelenir.
- Uygun bir tavaya gereğince zeytin yağı katıp üzerine rendelenmiş havuçları ek edip kavrulur.
- Ufalanmış ceviz içi ve tuz ek edip kavrulur toplamda 10 dk kavrulur ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
- Yoğurt bir kaba alınır.
- Sarımsaklar üzerine rendelenir soğumuş olan havuçlar ek edilir, mayonezi de ek edip karıştırılır.
- Servis tabağına alınır isteğe nazaran süslenir. Afiyet olsun.