Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 7-8 adet havuç
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
- Havuçlar rendelenir.
- Uygun bir tavaya zeytinyağı alınır.
- Minik doğranmış sarımsaklar eklenir kavrulur.
- Rendelenen havuçlar tavaya alınır.
- Tuzu eklenir ve 15 dk boyunca yüksek ateşte karıştırarak kavrulur.
- Kavrulan havuçlara ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Süzme yoğurdunuz yoksa tül süzgeciniz varsa yoğurdu 1 saat kadar süzgeçte bekletirseniz suyunu süzer.
- Soğuyan havuçlara yoğurt eklenir.
- Mayonez eklenir ve karıştırılır. Sunumu yapılarak servis edilir.