Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 4 5 adet büyük uzunluk havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 6 7 kaşık yoğurt (Suyunu süzdürün ya da süzme yoğurt kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar soyulup rendelenir. Zeytinyağıyla diriliği gidinceye kadar orta ara karıştırılarak kavrulur.
- Karıştırma kabında yoğurt, mayonez, tuz, ceviz ve sarımsak rendesi karıştırılır.
- Havuçlar soğuduğunda hazırladığımız yoğurt sosuna ek edilip karıştırılır.