Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 500 gram yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Tereyağda olabilir)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam nane
- 4 yemek kaşığı kırık badem yada ceviz
Havuç Tarator Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu yağı ile baharatları ekleyip 7 dakika kavurun,.
- Bir kasede yoğurt sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Soğuttuğunuz havuçları ve yoğurt karışımını birleştirin.
- Bir tavada kırık bademleri renk alıncaya kadar kavurun.
- Havuç taratorun üzerine ek edinip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.