Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kg süzme yoğurt
- Tuz
- 4-5 adet ceviz
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz.
- Tavamızı ocağa alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip 2 tane sarımsağı küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra soğuması için ocaktan alıyoruz.
- Yoğurdumuzun içine 1 tane sarımsağı rendeleyip tuz ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Soğumuş olan havucumuzu geniş bir kaba alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine ceviz serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.